۱۳ فدراسیون ورزشی بلاتکلیف

تعداد قابل‌توجهی از فدراسیون‌های ورزشی شرایط نابسامانی به‌لحاظ مدیریتی دارند و زمان برگزاری انتخابات‌شان مشخص نیست آن هم در حالی که المپیک ۲۰۲۴ در پیش است.

به گزارش پایگاه خبری گام و ورزش و به نقل از تسنیم، از میان بیش از ۵۰ فدراسیون ورزشی در کشور ـ که به‌لطف تصمیمات خلق‌الساعه در دوران حمید سجادی بر تعداد آنها نیز افزوده شده است ـ تعداد قابل‌توجهی از آنها به‌لحاظ مدیریتی بلاتکلیف هستند؛ یعنی نه رئیس دارند و نه زمان برگزاری انتخابات‌شان مشخص شده است.

چنین شرایطی در ورزش ایران به هیچ وجه خوب نیست به‌ویژه اینکه ۸ ماه دیگر المپیک را در پیش داریم و برخی از این فدراسیون‌ها باید نمایندگانی در این رویداد بزرگ داشته باشند، این موضوع وظیفه وزارت ورزش را دشوار می‌کند چرا که بلاتکلیفی بزرگترین ضربه را به فدراسیون‌ها و ورزش کشور می‌زند و باید هرچه سریع‌تر فکری برای حل این مشکل شود.

در زیر نگاهی به فدراسیون‌هایی می‌اندازیم که مدت‌هاست با سرپرست اداره می‌شوند، شرایط نابسامان به‌لحاظ مدیریتی دارند یا حتی بلاتکلیف هستند؛

۱ ـ فدراسیون انجمن‌های ورزشی: دوره ریاست غلامعلی محمدعلی‌پور ۱۶ دی ماه ۱۴۰۱ به پایان رسید و او ۲ بهمن ۱۴۰۱ به‌عنوان سرپرست فدراسیون منصوب شد. از آن زمان تاکنون ۱۰ ماه گذشته است و خبری از فراهم شدن مقدمات برگزاری انتخابات نیست، آن هم در حالی که دوره ۶ ماه سرپرستی علی‌پور نیز به پایان رسیده است.

۲ ـ فدراسیون بولینگ و بیلیارد: پس از پایان دوره ریاست چهارساله هاشم اسکندری در ۳۰ مهر ۱۴۰۱، او با حکمی از سوی حمید سجادی به‌عنوان سرپرست منصوب و البته این حکم در ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ از سوی وزیر سابق ورزش و جوانان تمدید شد. با رفتن سجادی، سرپرست فدراسیون بزرگترین حامی خود را از دست داد. قرار بود در روزهای ۳۱ خرداد و ۳۱ تیر ماه مجمع انتخاباتی برگزار شود که هر دو بار به تعویق افتاد، حتی پولادگر اعلام کرد که زمان جدید برگزاری مجمع نیمه شهریور ماه خواهد بود، اما این اتفاق رخ نداد.

۳ ـ فدراسیون ورزش‌های سه‌گانه: دوره چهارساله ریاست مهدی گودرزی ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ به پایان رسید و یک ماه بعد یعنی در روز ۲۷ فروردین ۱۴۰۲ احمد نامنی حکم خود به‌عنوان سرپرست فدراسیون را دریافت کرد. با وجود گذشت ۷ ماه از حکم نامنی خبری از زمان برگزاری انتخابات نشده است.

۴ ـ فدراسیون والیبال: در حالی که دوره ریاست محمدرضا داورزنی ۸ روز دیگر یعنی ۲۹ آبان به پایان می‌رسد؛ هیچ‌کس حتی مسئولان فدراسیون دقیقاً نمی‌دانند وزارت ورزش و جوانان چه برنامه‌ای برای این فدراسیون دارد. درباره اهمیت والیبال و روزهای حساس‌ پیش‌ِروی این رشته نیازی نیست چیزی گفته شود چرا که اظهرمن‌الشمس است. در شرایطی که انتخاب سرمربی تیم ملی والیبال یکی از مسائل اصلی است، هنوز تکلیف برگزاری انتخابات مشخص نشده است، آیا ۲۹ آبان داورزنی همچنان به کارش ادامه می‌دهد؟ آیا قرار است سرپرست جدیدی انتخاب شود؟ برنامه وزارت ورزش برای برگزاری انتخابات چیست؟ اینها سؤالاتی است که پاسخ روشنی برای آنها وجود ندارد.

۵ ـ فدراسیون دوومیدانی: روز ۱۷ اردیبهشت و به‌دنبال اتفاقات رخ‌داده و در مسابقه دوی نیمه‌ماراتن شیراز، هاشم صیامی از سمت خود استعفا کرد که این استعفا بلافاصله مورد موافقت حمید سجادی قرار گرفت. سجادی چند ساعت بعد افشین داوری را به‌عنوان سرپرست فدراسیون منصوب کرد. به‌نظر می‌رسید این انتصاب منجر به تشکیل زودهنگام مجمع انتخاباتی شده تا رئیس جدید معرفی شود، اما هنوز این شرایط فراهم نشده است و به‌نظر نمی‌رسد به‌زودی نیز مهیا شود.

۶ ـ فدراسیون آمادگی جسمانی: پس از اعلام رسمی تأسیس این فدراسیون، علی خلیلی در روز ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ به‌عنوان سرپرست منصوب شد. این دوره سرپرستی کوتاه بود؛ چرا که احمد گواری این مسئولیت را در تاریخ ۷ آبان ۱۴۰۱ به‌عهده گرفت. در شرایطی که قرار بود انتخابات فدراسیون در سال ۱۴۰۲ برگزار شود، اما ۵ شهریور ۱۴۰۲ و با اعلام رسمی از سوی آرش فرهادیان مدیرکل دفتر امور مشترک فدراسیون‌ها انتخابات این فدراسیون به تعویق افتاد.

۷ ـ فدراسیون بادبانی: پس از اعلام تشکیل این فدراسیون از سوی حمید سجادی وزیر وقت ورزش و جوانان، خسرو ابراهیمی‌نیا در ۲۶ آبان ۱۴۰۱ به‌عنوان سرپرست منصوب شد و البته این حکم ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ از سوی سجادی تمدید شد. با وجود گذشت یک سال از اولین حکم ابراهیمی‌نیا، این فدراسیون بدون هیچ‌گونه برنامه‌ای از سوی وزارت ورزش برای برگزاری انتخابات به کارش ادامه می‌دهد.

۸ ـ فدراسیون ورزش‌های دریایی و ساحلی: پس از تشکیل این فدراسیون در روز ۲۶ آبان، رضا شجیع به‌عنوان سرپرست فدراسیون منصوب شد، در این مدت حتی اولین دوره بازی‌های ساحلی کیش با نام «کیش گیمز» نیز برگزار شد، اما این رویداد نیز باعث نشد مسیر برگزاری انتخابات هموار شود؛ به‌طوری که پس از گذشت یک سال هنوز کسی نمی‌داند چه‌زمانی قرار است این فدراسیون از مرحله سرپرستی خارج شود.

۹ ـ فدراسیون چوگان: دوره ریاست ابراهیم نوزایی ۱۹ خرداد ۱۴۰۲ تمام شد و دو هفته بعد یعنی در روز ۴ تیر ماه، اصغر ناظری مسئولیت سرپرستی را به‌عهده گرفت. کسی نمی‌داند فرآیند برگزاری انتخابات این فدراسیون چگونه پیش می‌رود چرا که هیچ نشانه‌ای از این موضوع وجود ندارد.

۱۰ ـ فدراسیون سوارکاری: یکی از عجیب و غریب‌ترین وضعیت‌ها میان فدراسیون‌های ورزشی را فدراسیون سوارکاری دارد. ۲۱ خرداد ۱۴۰۱ انتخابات برگزار شد و مسعود خلیلی که در ۸ سال قبل از آن ریاست را به‌عهده داشت، یک‌بار دیگر به‌عنوان رئیس معرفی شد.

پس از اعتراضاتی که صورت گرفت، خلیلی برکنار شد و محمود حیدری در روز ۲۳ شهریور ۱۴۰۱ به‌عنوان سرپرست منصوب شد و البته این پست روز ۱۶ آذر ماه ۱۴۰۱ در اختیار رضا زندی خواری قرار گرفت.

پس از گذشت یک سال، انتخابات در روز ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ ابطال شد و در شرایطی که قرار بود مجمع جدید انتخاباتی برگزار شود، خبر تعویق آن در روز ۵ شهریور ماه منتشر شد.

۱۱ ـ فدراسیون شطرنج: شرایط نابسامان فدراسیون در سال ۱۴۰۱ و اوایل ۱۴۰۲ باعث شد حسن تامینی در روز ۱۲ خرداد ماه سرانجام از سمت خود به‌عنوان رئیس فدراسیون استعفا کند. ۱۱ روز پس از آن استعفا، شهرام عظیمی با حکم حمید سجادی به‌عنوان سرپرست منصوب شد. در شرایطی که ۵ ماه از آن زمان گذشته است، اما هنوز شرایط انتخابات از جمله ثبت‌نام نامزدها و… آماده نشده است.

۱۲ ـ فدراسیون ورزش کارگری: امور این فدراسیون به‌طور کامل زیر نظر وزارت ورزش نیست و به‌عهده وزارت کار است، ولی به‌هرحال جزو فدراسیون‌هایی به‌شمار می‌رود که از ماه‌ها قبل با سرپرست اداره می‌شود. روز ۸ اسفند ۱۴۰۱ احمد اسناوندی سرپرست شد و روز ۱۹ شهریور ۱۴۰۲ حجت پهلوان‌یلی این پست را در اختیار گرفت.

۱۳ ـ فدراسیون ورزش‌های جانبازان و توان‌یابان: روز ۸ آبان شروین اسبقیان رئیس فدراسیون به‌عنوان مدیرکل حوزه وزارتی در وزارت ورزش منصوب شد؛ اتفاقی که انتقاد غفور کارگری رئیس کمیته پارالمپیک را به‌دنبال داشت. دوره ریاست اسبقیان که با توجه به مسئولیت جدیدش طبیعتاً فرصت کمتری برای رسیدگی به کارهای فدراسیون دارد، روز ۲۱ اسفند به پایان می‌رسد، اما عده‌ای معتقدند باید هرچه سریع‌تر شرایط برگزاری انتخابات این فدراسیون مهیا شود تا فدراسیون ورزش‌های جانبازان و توان‌یابان در فاصله کمتر از یک سال تا پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس با بهترین شرایط عازم این رویداد شود.

اگر فدراسیون ورزش‌های جانبازان و توان‌یابان را نیز جزو فدراسیون‌های در معرض بلاتکلیفی بدانیم اکنون ۱۳ فدراسیون با این مشکل مواجه هستند.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

http://gamovarzesh.ir/?p=10043

‍sepideh nouri

‍sepideh nouri

دارای سابقه بیش از ۱۸ سال خبرنگاری در رسانه های کشور/ دانش آموخته مقطع کارشناسی از دانشکده خبر و کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی از دانشگاه علامه طباطبایی

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: